Знав, куди їде: Полонений окупант, який вкрав в українців 30 тис. грн та прикраси, розповів про вторгнення

Військові РФ з 19 лютого знали, що планується вторгнення на територію України. І якщо до того їхнє командування говорило про "навчання", то стоячи на кордоні між Бєлгородською та Харківською областями окупанти розуміли, куди і нащо йдуть. Про це під час інтерв‘юповідомив полонений лейтинант російської армії Іван Глухов, передають Патріоти України.

Його підрозділ дислокувався на Харківському напрямку і поніс великих втрат. Щоб подивитися відео, проскрольте новину до кінця."19-го ми знали. Чесно кажучи, ніхто не повірив, думали, що марш зробимо до кордону і повернемося. Казали щось про звільнення, що будемо звільняти. З 19 лютого я знав, куди їду, до цього думав, що на навчання", — поділився окупант.

За його словами, із першими втратами від стикнувся на другий день вторгнення, коли частина його батальйону відправилася у бік обласного центру.

"Коли ми виїхали, командир поїхав вперед, ми його загубили, не знали, де він. Комбат не знав. Ввечері 25 лютого, коли добралися до Черкаських Тишок, командир з'явився, тоді дізналися про першого загиблого. Вони через те, що не знали, поїхали просто до Харкова, там перехрестя було, й потрапили під вогонь, були знищені наші машини, людина загинула", – розповів Глухов.

Він додав, що за весь час свого перебування в Україні він не зустрів жодну людину, яка б потребувала підтримки або звільнення. Він розумів, що це загарбницька війна. У полон Глухов потрапив 6 травня. При ньому знайшли 30 тисяч гривень, злиток золота та жіночі прикраси.

"Після 8 березня ми стояли у Циркунах. Багато наших загинули. Ми розміщалися у будинках на околицях Циркунів, зайняли недобудований будинок з підвалом, треба було його обставити підвал, щоб було тепліше, тому заходили до будинків, котрі були поруч, я побачив гроші, взяв їх, навіщо — не знаю. Злиток був у мене та 100 чи 150 доларів", —пояснив окупант.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...