Зняли чергові мультики та виготовили муляжі?: У Росії похвалилися новою смертоносною зброєю (відео)

Ракети комплексу "Сосна" знаходяться нібито в лазерному промені, а управління зброєю відбувається за допомогою багатоканальної автоматичної оптико-електронної системи.
У Росії похвалились ЗРК "Сосна". Фото: скріншот з відео.

У Росії показали новітній зенітний ракетний комплекс «Сосна» на базі БМП-3, його представили під час підготовки до форуму «Армія-2019». Про це повідомляє телеканал "Звезда", передають Патріоти України.

«На форумі «Армія-2019» вперше покажуть новітній зенітний комплекс» Сосна» на шасі БМП-3. Саме в такому варіанті система піде до війська. Спочатку її розміщували на тягачі МТЛБ» – повідомили журналісти телеканалу.

Під час короткої презентації ЗРК пояснили принцип його роботи. Ракети комплексу знаходяться в лазерному промені, а управління зброєю відбувається за допомогою багатоканальної автоматичної оптико-електронної системи.

«Керують машиною і стріляють по повітряних, наземних і навіть морських цілях всього дві людини: механік-водій та оператор-навідник», – додали автори сюжету.

Також відомо, що комплекс може вражати цілі, що знаходяться на висоті до 5 км і на відстані до 10 км. Крім того, машину складно вирахувати, тому що наведення відбувається в оптичному діапазоні.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...