Зняття блокади із Донбасу: Які плани в Путіна та чим це загрожує Україні

Відновлення торгівлі офіційно особливо не вплине на ситуацію, але треба в обмін вимагати від Кремля поступок.

Можемо собі дозволити відновити економічні стосунки з окупованим Донбасом тільки у відповідь на якісь поступки Москви. Про це сказав у коментарі для ЗМІ політолог Олександр Кочетков, передають Патріоти України.

"Не можна досягати компромісу одноосібно. Для цього кожна сторона має йти на поступки. В іншому випадку Україна програє. Зняти блокаду ОРДЛО можемо, наприклад, у відповідь на звільнення українських полонених або реальне припинення вогню. Проблема у тому, що навряд бойовики та Кремль погодяться на це", - вважає експерт.

За його словами, торгівля з окупованими територіями і далі триває. "Просто вона відбувається у вигляді контрабанди. Тож зняття блокади не зашкодить українській державності. Але не можемо це робити просто тому, що так сказав Путін. Якщо вирішили відновити економічні відносини з Донбасом, треба вимагати відповідних поступок і з боку Москви", - додає експерт.

Джерело: Gazeta.ua

Стосується Європи: Трамп назвав умову, за якої продовжить виділяти гроші на підтримку України

вівторок, 30 квітень 2024, 18:30

Ексочільник Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що очікує від Європи збільшення розміру військової допомоги для України. Вона має відповідати сумам, які надає Америка, в іншому разі він також відмовиться від підтримки, передаю...

Кошмарити Білгород, чи Курськ тепер не завадять: Бійці ССО уразили два вопожі ЗРК "Бук" на Сумському напрямку (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 18:17

Українські військові уразили два російські зенітно-ракетні комплекси Бук росіян на Сумському напрямку. Про це у вівторок, 30 квітня, повідомило командування Сил спеціальних операцій ЗСУ і оприлюднило відео з місця подій . Оператори одного з підрозділ...