"Знімай на**й тих в'єтнамців": Пропаганда Кремля намагалася створити сюжет із "врятованими" іноземцями з Херсона, але щось пішло не так

Нікого вже не дивує, що спецслужби Росії організовують постановочні сюжети для росЗМІ з метою пропаганди. Нещодавно вони насильно вивезли іноземців з Херсону до Криму для піару, аби показати, що вони врятували людей. Але щось пішло не так. Доказ цього – чергові розмови офіцерів ФСБ, які перехопила Служба Безпеки України, передають Патріоти України.

З розмов стає зрозуміло, що вони організовують примусову евакуацію людей з тимчасово окупованих територій зокрема у Крим. Так окупанти намагались вивезти в’єтнамців, аби згодом розповідати, як вони рятують іноземців.

Змушують дякувати за "порятунок"

План, здавалося б був, простим. Евакуювати близько 19 громадян В’єтнаму, які працювали на ринку у Херсоні, і відзняти відео із "врятованими", які дякують Росії за порятунок. Проте, коли їм сказали про евакуацію, в’єтнамці категорично відмовились залишати Херсон.

У телефонній розмові співробітник ФСБ відзвітувався керівництву, що чоловіки відмовляються виїжджати з міста. А оскільки картинку для російської пропаганди треба, швидко з’явився план Б.

"Знімай на**й тих в'єтнамців на телефон. Нехай вони кажуть, що їх все влаштовує. Нехай кажуть: "Ми хочемо тут жити. Прийшли росіяни і тепер буде мир у всьому світі". І кожного в’єтнамця знімай – їх щасливі лиця, щоб вони казали, ніби зараз росіяни всіх нацистів виженуть, і ми дуже раді російським солдатам", – дав нове завдання фсб-шник.

Але план знову провалився. Коли хотіли відзняти нові відео, з’ясувалося, що громадяни В’єтнаму частково самі виїхали до Одеси, а на вокзалі окупанти застали лише 14 людей, яких згодом евакуювали. А вже того ж дня російська пропаганда показувала новини про евакуацію до Криму аж 140 "вдячних іноземців".

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...