Знов охоплює гордість за наших людей: В окупованому Бердянську мешканці прогнали загарбників від міськвиконкому разом з їхньою бронетехнікою й відстояли синьо-жовті прапори на держустановах (відео)

В окупованому Бердянську Запорізької області патріотично налаштовані городяни на мітингу добилися звільнення російськими військовими міськвиконкому та залишення українських прапорів у місті. Про це зокрема повідомив в.о. міського голови Олександр Свідло, повідомляють Патріоти України.

Деталі: На відео видно, як представник міськвиконкому розмовляє з жителями міста, які зібралися на мітинг проти окупантів.

Він каже, що зараз у місті перебувають не російські військові, а "військова поліція", яка стежить за порядком. А війська, які захопили Бердянськ у неділю, передали цій "поліції" місто в управління.

"Їхнє завдання було організувати роботу місцевої влади, поміняти прапор. За реакцією на наш з вами мітинг ми бачимо, що українські прапори на всіх будівлях, так це і залишиться", - запевнив чиновник.

Також окупанти погодилися звільнити виконком та прибрати від нього російську військову техніку.

Не з Харківщини: Гетьман пояснив, коли насправді почався весняно-літній російський наступ на Україну

четвер, 16 травень 2024, 10:50

Весняно-літній наступ військ РФ розпочався не з дій окупантів на Харківщині. Насправді він стартував раніше, а саме у квітні, із просування ворога в районі Часового Яру на Донеччині. Про це у випуску OBOZ.Talk сказав військовий експерт, ветеран російсь...

"Вони зацікавлені": РФ може затягнути війну ще на роки, - експерт

четвер, 16 травень 2024, 10:25

Кремль буде намагатися затягнути війну якнайдовше або змусити Україну піти на замороження конфлікту. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Ясне діло, що вони (рос...