Знову "нас просто хочуть посварити"? Популярний російський блогер вперше висловився щодо війни в Україні (відео)

Відомий російський блогер та оглядач фільмів BadComedian (справжнє ім'я Євген Баженов) вперше за 5 місяців повномасштабної війни відкрито висловив свою позицію. В характерному для себе стилі він порівняв українську та російську стрічки з метою довести, що в обох країнах громадянам нібито нав'язують пропаганду. Однак не всі глядачі інфлюенсера оцінили його двояку точку зору. З майже 3-годинним відео, яке за два дні подивилося понад сім мільйонів людей, можна ознайомитися на YouTube-каналі автора, передають Патріоти України.

Євген Баженов з'явився перед глядачами зі спробою донести, що "не все так однозначно". Для цього він обрав дві стрічки – "Русский характер" від телеканалу НТВ та "Гвардію" українського "2+2".

Аналізуючи, як в обох фільмах автори представляють українців та росіян, блогер дійшов до висновку, що і в Україні, і в Росії народи нібито натравлюють наративом "свої – хороші, чужі – погані".

Також, за версією BadComedian у війні винні олігархи та політики, які наживаються на смертях мирних людей, а народи повинні жити в мирі і дружбі. Періодично оглядач вставляв статті пропагандистів, промови одіозного проросійського нардепа Іллі Киви та цитати "видатних людей".

Ролик одразу став вірусним, тому набрав понад сім мільйонів переглядів всього за кілька днів. Реакція глядачів Євгена Баженова розділилася на тих, хто подякував йому за "правду" і тих, хто порадив оглядачеві не лізти в політику.

"Велике дякую за роботу", "Все не так однозначно? Сумно це чути, Бед", "Дякую за зважену позицію", "Чудовий огляд. Нас, звичайних людей, стравлюють політикани та бізнес", "Мені здається, що BadComedian після публікації цього відео нікуди з РФ не тікав, так як тут аж пахне вигідним кремлю посилом", "Ні слова, що Путін – вбивця чи злочинець", – йдеться в дописах користувачів мережі.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...