Знову рушать на Київ? Путін міг дотиснути Лукашенка, візит до Абхазії не випадковий, - експерт

Через кілька днів після оголошення мобілізації в Росії Лукашенко поїхав у РФ на зустріч із Путіним. А ще через кілька днів самопроголошений білоруський президент приїхав в Абхазію - на ще одне невизнану територію. Після оголошення мобілізації в РФ, тривожних повідомлень про наступ з Білорусі побільшало. Колишній співробітник СБУ Іван Ступак розповів, про що саме могли домовитися Лукашенко із Путіним, передають Патріоти України.

За словами експерта, є інформація, що білоруси почали активно готуватися, зокрема раптово оголосили перевірку "мобілізаційної готовності", що насторожує.

Іван Ступак вважає, що очільник Кремля міг "дотиснути" самопроголошеного президента Білорусі та домовитися про наступ на Україну.

"На зустрічі Путін міг натиснути на Лукашенка, аби той визнавав окуповані РФ території, а також вступав у війну. Тож Лукашенко міг поїхати до Абхазії саме з такою метою - показати, що визнає "легітимність" цього регіону. Якщо це так, то на черзі може бути і відвідування Криму, наприклад, Лукашенко приїде туди, аби щось відсвяткувати", - сказав він.

Експерт додав, що все більше повідомлень про те, що у Білорусі почали оновлення залізничної інфраструктури, особливо на кордоні з Україною. Там нібито готують розвантажувальні механізми.

"Є велика ймовірність того, що, можливо, звідти щось все ж таки треба чекати. Не виключено, що це може бути Волинський напрямок – для перерізання траси "Варшавка", і не виключено, що знову спробують взяти Київ силами "мобіків", - припустив Ступак.

Він зазначив, що окупанти можуть піти на Київ не для того, щоб захопити місто, а для того, щоб повторити історію з Харковом. "Напасти з боку Білорусі можуть і для того, щоб змісити відтягнути частину українських сил з Півдня та зі Сходу на північні напрямки, і полегшити становище росіян там, де зараз активно тривають бойові дії. Знову ж таки, це можливо, це ми бачимо просто окремі повідомлення. Не факт, що це буде. Я думаю, що лукашенко до останнього буде петляти", - додав Ступак.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...