Знову тягнуть час: На "Рамштайні" не узгодили постачання Україні танків Leopard 2, але Берлін дав обіцянку

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-8") західні союзники не змогли одностайно ухвалити рішення про передачу Києву танків Leopard 2. Як заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус для FAZ, у антиросійської коаліції немає одностайної думки, передають Патріоти України.

"Є вагомі аргументи на користь поставки, є вагомі аргументи проти", - сказав Пісторіус. Він зауважив, що Німеччина не блокує це рішення, але наразі тривають дискусії і в майбутньому, можливо, Україна таки отримає танки Leopard 2.

Пісторіус дав зрозуміти, що Німеччина перевіряє можливості своєї промисловості, робить ревізію на складах Бундесверу, щоб негайно надіслати танки до України одразу після ухвалення даного політичного рішення.

"Цей день може настати", - подарував надію Україні Пісторіус. Німецький міністр зізнався, що не знає, чи дозволить його країна полякам передавати Leopard 2 Києву. Це рішення ухвалить канцлер ФРН Олаф Шольц. Водночас за словами Пісторіуса, Польща має право навчати українських військових керувати "Леопардами".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...