Знову все не за планом? У РФ утилізують найбільшу у світі атомну субмарину "Дмитро Донський"

Військово-морський флот РФ утилізує найбільший у світі атомний підводний човен "Дмитро Донський". Про це повідомляє "РИА Новости", передають Патріоти України.

З російського флоту вивели для подальшої утилізації найбільший атомний підводний човен "Дмитро Донський", який надійшов на озброєння в 1980 році. Субмарина була головною у межах проєкту 941 "Акула". У 2002 році вона пройшла модернізацію та була обладнана установками для випробувань ракет "Булава".

Її водотоннажність складає 48 000 тонн — це найбільша у світі атомна субмарина. Всього було збудовано шість суден за проєктом 941, з яких три утилізовано. "Дмитро Донський" був у строю як досвідчений корабель, а ще два з кодовою назвою ТК-17 і ТК-20 знаходяться в резерві.

Також зазначається, що найменування "Дмитро Донський" вже привласнили іншому підводному човну класу "Борей-А" проєкту 955А. Його заклали в 2021 році.

Основні характеристики:

  • довжина — 172 м;
  • ширина — 23,3 м;
  • висота — 26 м;
  • швидкість підводна — 27 вузлів (50 км/год);
  • швидкість надводна — 12 вузлів (22 км/год);
  • гранична глибина занурення — 400 м;
  • автономність — 120 діб;
  • екіпаж — 114 моряків і 51 офіцер.

На озброєнні підводного човна знаходилися торпедні апарати, балістичні ракети, ракето-торпеди та засоби ППО.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...