Знову ввічливо просив? Зеленський провів телефонну розмову з Путіним

Український президент попросив Володимира Путіна повернути вкрадене з кораблів.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Президенти обговорили повернення українських кораблів та газове питання. Про це повідомляє прес-служба ОП, передають Патріоти України.

"Глава Української держави відзначив важливість нещодавнього повернення Росією українських кораблів. Водночас Володимир Зеленський наголосив на необхідності повернення всього озброєння, обладнання та документації, що перебували на цих суднах", - йдеться в повідомленні.

Зеленський та Путін також торкнулися питання газових переговорів у тристоронньому форматі Україна – Росія – ЄС. Зауважимо, що контракт щодо транзиту російського газу через українську територію спливає 31 грудня 2019 року.

Інформацію про телефонну розмову українського та російського президентів підтвердила й пресслужба Кремля. У повідомленні йдеться, що ініціатором був Володимир Зеленський. Телефонна розмова відбулася напередодні саміту у нормандському форматі (зустрінуться очільники України, Росії, Німеччини та Франції). Захід заплановано на 9 грудня та пройде він у Парижі.

У Кремлі кажуть, що Зеленський і Путін обговорили такі теми:

– передача Росією захоплених торік на Азові українських кораблів;

– газова проблематика, включно з питанням продовження транзиту та відновлення прямих поставок російського газу в Україну.

– продовження контактів на різних рівнях (сторони домовилися це робити).

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...