Знову "винне НАТО": Шойгу заявив про створення нової дивізії на півдні РФ

У Південному військовому окрузі Росії ще в минулому році сформували нову мотострілкову дивізію, нібито через спроби НАТО протидіяти нормалізації обстановки в деяких країнах Закавказзя і Близького Сходу. Так пояснив нарощування бойових можливостей військ ПВО російський міністр оборони Сергій Шойгу на засіданні колегії Міноборони РФ. Його слова цитує пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України.

"У 2020 році війська отримали понад 3,2 тис. одиниць сучасного озброєння і військової техніки, а їхня частка у військових частинах і з'єднаннях становила 70%", – сказав він, підкресливши, що міністерство "веде безперервне переоснащення округу".

За його словами, під час підготовки органів військового управління застосовуються нові системи управління, а також зросла якість практичних заходів. А поряд із розвитком військової інфраструктури "триває процес забезпечення військовослужбовців житлом". Шойгу визнав, що виконання планів діяльності ПВО розглядається в межах "реалізації травневих указів президента Володимира Путіна і його доручень за підсумками нарад в Сочі".

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...