Знущання знімали на відео: Російських "зеків" катували за відмову їхати на війну в Україну

У калузькій виправній колонії силовики катували ув'язнених, які виступали проти вербування на війну в Україні, передають Патріоти України.

Як пише "Осторожно, Новости" з посиланням на правозахисників Gulagu.net, ув'язнених били та катували за відмову воювати. Силовики називали це "виховною роботою" із ув'язненими, які відмовилися їхати для участі у війні проти України за своїми переконаннями і також не схвалювали відправку на війну інших засуджених.

Очільник правозахисної організації Володимир Осєчкін розповів, що є регіони, де "блатні" та "злодії" співпрацюють зі спецслужбами для вербування засуджених, а в інших колоніях кримінальні авторитети "вважають неприйнятною можливість взяти в руки зброю за наказом людей у погонах". Вербувальники поскаржилися на це і спецслужбам дали вказівку "розібратися" із ув'язненими.

"Наше джерело передало нам фото та відеоматеріали, які самі тюремники знімали для звіту нагору. За кадром залишилися тортури та побиття, які зі зрозумілих причин не зняли на відео. Все це говорить про те, що влада спеціально погіршує становище засуджених у таборах та створює умови для примусу їхати на забій", - стверджує Осєчкін.

На опублікованих Gulagu.net кадрах видно чотирьох в'язнів. Двоє з них сидять у наручниках, притискаючи голову до столу, третю голову притискає до столу силовик у одежі та шоломі. Четвертого в'язня поставили обличчям до стіни.

На опублікованих відео двох ув'язнених, які стоять зігнувшись із заломленими назад руками, змушують повторювати, що вони заперечують злодійські традиції.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...