Знущався навіть із власних полонених земляків: У Великій Британії розслідують злочини пропагандиста Грема Філліпса в Україні

У Великій Британії розслідують злочини проросійського пропагандиста, британця Грема Філліпса. Він допитував військовополонених Ейдена Асліна та Шона Піннера, яких ув'язнили російські окупанти. Тепер британець Аслін, який воював проти РФ у лавах ЗСУ, дав свідчення проти Філліпса, котрий звинуватив військового у найманстві. Про це пише The Sun, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що пропагандист Філліпс опублікував 44-хвилинне відео, де він знущався із 28-річного Асліна – пораненого та закутого в наручники – який перебував у в'язниці в Донецьку.

Своїми діями "журналіст" порушив Женевську конвенцію, яка забороняє зйомку, спрямовану на приниження військовополонених. "Він говорив зі мною так, ніби моя доля була вирішена. Він ніби знав, що мене стратять. Він був співучасником моїх тортур. Він воєнний злочинець, покидьок. Я хочу, щоб його притягнули до кримінальної відповідальності", – сказав військовий.

Мати Ейдена Асліна Анджела Вуд впевнена, що Грем Філліпс опиниться на лаві підсудних. "Я буду спостерігати. Ми досягнемо справедливості", – наголосила вона.

Нагадаємо, що раніше Велика Британія заарештувала банківські рахунки проросійського пропагандиста Грема Філліпса – він став першим громадянином країни, внесеним до списку санкцій уряду.

Видвореному з України "журналісту" заборонено в'їзд до нашої країни, але він досі безперешкодно катається по окупованій армією РФ території України.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...