Знищення РФ Каховської ГЕС свідчить, що окупанти усвідомили - з Криму доведеться втекти, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що знищення росіянами Каховського водосховища свідчить, що окупанти усвідомили неминучу втрату тимчасово окупованого Криму. Про це Зеленський заявив у вечірньому зверненні, повідомляють Патріоти України.

"Створена російськими терористами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну й українців. Ми все одно звільнимо всю нашу землю. І кожен російський теракт збільшує тільки суму репарацій, які Росія виплатить за скоєні злочини, а не шанси окупантів залишитися на нашій землі", - сказав Зеленський.

Він подякував рятувальникам, військовим, представникам місцевих громад, регіонам, які допомагають людям з південних районів, затоплених унаслідок російського теракту.

"Влада на всіх рівнях робить усе, щоб урятувати людей і забезпечити питною водою тих, хто отримував її з Каховського водосховища. Кривий Ріг і вся Дніпропетровщина, міста й села Херсонщини, Миколаївщини, Запоріжжя – хоч би як було важко, маємо допомогти людям", - наголосив Зеленський.

Президент запевнив, що весь світ знатиме про цей російський злочин екоциду. "Таке свідоме знищення російськими окупантами дамби та інших споруд ГЕС є екологічною бомбою масового ураження. Заради власної безпеки світові варто показати зараз, що Росії не зійде з рук такий терор. І я вдячний усім лідерам і державам, усім народам і міжнародним організаціям, які підтримали Україну й готові допомогти нашим людям, нашим деокупаційним крокам", - продовжив Зеленський.

Він підкреслив, що лише повне звільнення української землі від російських окупантів гарантуватиме, що таких терактів більше не буде. "Росія використовує все що завгодно для терору – будь-які обʼєкти. Держава-терорист повинна програти. Той факт, що Росія свідомо знищила Каховське водосховище, яке критично важливе, зокрема, для забезпечення водою Криму, свідчить про те, що російські окупанти вже усвідомили, що і з Криму їм доведеться втекти. Україна поверне все своє. І примусить Росію заплатити за скоєне", - переконаний Зеленський.

Окремо президент відзначив героїв на Бахмутському напрямку. "Молодці, воїни! 3-тя окрема штурмова бригада та 57-ма окрема мотопіхотна бригада – дякую вам! Дякую за рух уперед!" - сказав Зеленський.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...