Знищено кілька авто: Ізраїль завдав авіаударів по конвою з іранською зброєю в Сирії

Ізраїль завдав авіаударів на сході Сирії по колоні автомобілів, підозрюваних у контрабанді іранської зброї, після того, як вона перетнула кордон з Іраком, інформують Патріоти України.

Як повідомляє видання The Wall Street Journal, в результаті атаки пізно ввечері у вівторок недалеко від Абу-Камала - прикордонного міста, яке часто використовується в якості перевалочного пункту угрупованнями бойовиків, пов'язаними з іранським Корпусом Вартових Ісламської революції, - було знищено кілька автомобілів і вбито не менше 10 осіб, в тому числі невідома кількість іранців.

Іракські офіційні особи заявили, що колона перевозила легальну партію палива, яку Іран відправив до Лівану. За словами людей, ознайомлених з інформацією про атаку, деякі з транспортних засобів, як вважають, перевозили боєприпаси і ракети на додаток до нафти.

Ізраїльські військові відмовилися коментувати удар.

Іранське державне телебачення повідомило, що два бензовози були знищені після перетину кордону з Сирією, заявивши про участь у нападі американського безпілотника.

Представник збройних сил США заявив, що їхні сили не були задіяні. Ізраїль таємно координує з США багато авіаударів, які він завдає в Сирії.

За словами представника прикордонної служби Іраку, Іран щомісяця відправляє один або два конвої з нафтою в Ліван. У вівторок вранці колона з 22 автомобілів перебувала в прикордонному іракському місті Аль-Каїм, чекаючи переходу в Сирію.

Також повідомляється, що атака сталася близько опівночі у вівторок після того, як перші 10 танкерів перетнули кордон Сирії. Два танкери були знищені, проїхавши кілька сотень метрів по сирійській території. Він додав, що інші 12 автомобілів залишилися в Іраку.

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...