Знищено Су-35 ворога за 100 млн доларів: Український пілот героїчно прикрив наших штурмовиків

Український пілот у небі над Херсонщиною у бою збив російський Су-35 за близько 100 млн грн та знищив позиції ворога. Про це повідомляє військовослужбовець Анатолій Кравчук. Су-35 намагався вбити українських штурмовиків. Нищівного удару військовому із "другої армії світу" завдав пілот на МіГ-29, який прикривав наших захисників, передають Патріоти України.

"27 травня над Херсонщиною відбувся повітряний бій. Наш старенький, ще радянських часів МіГ-29 знищив сучасний ворожий Су-35, і це неймовірно, бо технічні параметри Сушки на багато крутіші і вийти переможцем нашому льотчику вдалось виключно через власний клас, який виявився набагато, просто в рази вище за хвальоних льотчиків "другої армії світу". У них повно бойового досвіду і все одно нам вони тупо програють, бо ми неймовірно потужні і ми - перша армія в світі з найкращими воїнами!" - написав Кравчук.

Український пілот зміг не лише збити російську "пташку", а й знищив частину ворожої техніки та особового складу. "Наш пілот відволік увагу рашистського "аса" на себе, прикриваючи групу інших наших літаків. А потім знищив кацапську "пташку". Разом з тим ще й завдав удару по позиції ротно-тактичної групи орків. Результат: мінус надсучасний російський літак та ще й трошки техніки і живої сили окупантів покришив на "вінегрет". Слава ЗСУ! Тримаймо стрій, перемога буде за нами" - додав Кравчук.

Штурмовик Су-35 – що відомо

Багатоцільовий надманеврений винищувач з керованим вектором тяги покоління 4++ був розроблений в ОКБ Сухого в 2008 році. Су-35 є одним з основних винищувачів ВПС Росії. Винищувач озброєний ракетами повітря-повітря, повітря-земля, ракетами повітря-земля великої дальності та некерованими боєприпасами. Загалом він може переносити до 8000 кг озброєння.

National Interest назвав Су-35 першим у списку найнебезпечнішого озброєння Росії при гіпотетичному конфлікті з США, на думку експертів видання, Су -35 - "екстремально небезпечний" для будь-якого літака НАТО.

Експерти зазначили, що небезпека Су-35 пов'язана з дуже великим завантаженням ракет "повітря-повітря" дальнього радіусу дії, можливістю пуску ракет на надзвуковій швидкості, надманевреністю і потужними засобами радіоелектронної боротьби. Коштує Су-35 приблизно 100 мільйонів доларів.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...