Знищує ворога за півтора кілометра: В Україні розробили новий реактивний вогнемет

В Україні розробили новий реактивний вогнемет

В Україні взялися за створення реактивних піхотних вогнеметів, прицільна дальність пострілу яких досягає майже 1,5 км. Розробку проводить Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, продовжуючи модернізацію лінійки РПВ, зазначають Патріоти України.

За словами керівника одного з відділів підприємства Андрія Саприкіна, йдеться про два нові зразки. Найбільшу увагу привертає вогнемет підвищеної дальності й могутності РПВ-20ПДМ (у габаритах РПВ-16) із прицільною дальністю пострілу до 1500 метрів, який оснастять значно потужнішим термобаричним пострілом.

Прототип РПВ-20ПДМ – вогнемет РПВ-16 із термобаричною бойовою частиною

Зазначається, що підприємство спеціалізується на розробці новітніх зразків боєприпасів для артилерії, інженерних військ і засобів ближнього бою для сухопутних військ, стрілецької зброї.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.