"Знищили майже полк окупантів": Українська розвідка поділилась подробицями спецоперації на Харківщині (відео)

Підрозділи Головного управління розвідки «Артан», Kraken та Міжнародний легіон здійснили комплексну операцію зі звільнення лісового масиву, розташованого на північ від населеного пункту Липці Харківської області. Про це повідомляє пресслужба ГУР, передають Патріоти України.

Результатом операції стало захоплення батальйонного району оборони противника, знищення трьох мотострілецьких батальйонів, загону «шторм» та розвідувальної роти сьомого окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу збройних сил РФ.

«Також під час штурмових дій взято в полон чергових московитів, що допоможе повернути з російської неволі захисників України. Після зачистки 400 гектарів лісового масиву на північ від Липців становище загарбників на цьому відрізку фронту погіршене та близьке до безнадійного», – йдеться в повідомленні.

Розвідники зазначають, особливістю операції стало те, що вдалося завести піхоту 13 бригади НГУ «Хартія» з низькими втратами.

Буде чим закрити небо: Франція поставить Україні свої перші дрони-камікадзе

середа, 16 жовтень 2024, 18:34

Найближчими тижнями Франція поставить в Україну свої дрони-камікадзе. Це перша подібна розробка Парижу, передають Патріоти України з посиланням на Twitter міністра оборони Франції Себастьєна Лікорню. "Успішне випробування першого французького боєприпа...

Коли Німеччина з "Леопардами" забуксувала: Австралія передає Україні майже десятки танків Abrams

середа, 16 жовтень 2024, 18:00

Австралія в рамках пакета військової допомоги вартістю 245 мільйонів доларів передасть Україні 49 танків Abrams. Про це повідомив міністр оборонної промисловості Пет Конрой під час свого візиту до Лондона, передають Патріоти України з посиланням на ABC...