Знищили російський "Град" на відстані 18 км: Українські артилеристи розповіли, як "роблять смерть" окупантам

Українські артилеристи зі 128-ї гірсько-штурмової бригади знищили російську РСЗО "Град" із відстані 18 кілометрів. Для цього їм знадобилося 5 реактивних снарядів. Також вони знищили ворожий склад боєприпасів. Про подробиці боюрозповів військовослужбовець реактивного артилерійського дивізіону 128-ї ОГШБр Віктор, передають Патріоти України.

"У 128-й гірсько-штурмовій бригаді служу рік, потрапив сюди одразу після закінчення військового навчального закладу. Минулого року пройшов зону ООС, там реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) не застосовувалися. А з вторгненням Росії наприкінці лютого цього року ми почали використовувати їх на повну.

Працюємо на БМ-21 "Град", бойові виїзди практично щодня, буває й по кілька. Стріляємо ефективно, недавно, наприклад, знищили російську систему "Град", – розповів він. Про той бій Віктор розповів детальніше. Він із побратимами виїхав на позицію, аби відпрацювати по цілі. Аж тут по них відкрив вогонь російський "Град".

"Ми виїхали на позицію, маючи одну ціль, і тут нас обстріляв із "Града" ворог – випустив 10 реактивних снарядів, які лягли поруч без наслідків. Нам поміняли ціль, ми моментально переорієнтували гармату й випустили по росіянах 5 снарядів. Вийшла така собі перестрілка. Наші снаряди влучили точно в ціль, є відео з дрона. Результат – їхня РСЗВ, яка стояла від нас на відстані 18 кілометрів, знищена. Також підірвали склади з боєприпасами, відпрацювали координати від розвідки – гарний був феєрверк", – пригадує воїн.

Якщо не унікальним, то дуже рідкісним цей випадок робить те, що завдання "Градів" – накривати великі площі. Чим далі до цілі – тим більше розлітаються снаряди.

"В одиночну ціль із "Града" влучити важко, але ми влучили 5 снарядами. Колектив у нас – "збірна" з різних регіонів України: Вінниччини, Закарпаття, Рівненщини, Києва, Запоріжжя… Хлопці до війни були необстріляними, але на бойові дії реагують нормально. Кожен знає, що йому робити, що від нього залежить. Я сам із Вінниччини, вдома чекають батьки й дівчина. Обов’язково повернуся до них після війни, у тому, що ми переможемо, немає жодних сумнівів", – каже Віктор.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...