Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України.

Як повідомили у Міністерстві відновлення України, сьогодні сталася чергова спроба Росії знищити портову інфраструктуру та зупинити експорт агропродукції. "Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки. Атаковані два термінали в порту "Південний", які спеціалізуються на перевалці агропродукції. Один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії "Дельта Вілмар", яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з переробки агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та майже 1000 робочих місць", - наголошують у міністерстві.

Йдеться, що загарбницька армія РФ здійснила 39 атаку по об'єктах портової інфраструктури Одеській області. Вже пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, 8 цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб.

За даними прес-служби Одеської обласної прокуратури, вдень 19 квітня збройні сили РФ завдали ракетних ударів по Одеській області – ворог поцілив у припортову інфраструктуру. Сталася пожежа. Наразі триває огляд місця події, встановлюється повний перелік руйнувань та пошкоджень. Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...