Знищити ЧФ і знести Кримський міст: Експерт розкрив сценарій ЗСУ з американськими MLRS

Для того, що розблокувати чорноморські порти Україні необхідні реактивні системи залпового вогню MLRS, які можуть поставити західні союзники, заявив керівник програм безпеки Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук, передають Патріоти України.

"Щодо постачання протиторпедних ракет: процес триває. Зараз більше говорять про постачання британських і норвезьких ракет — вони меншого калібру, меншої дальності, але досить надійні. Тому ми знайдемо, де їх застосувати. Щодо MLRS — там є два варіанти їх комплектування: ближньої і радіальної дії, тоді можна дістати навіть до Кримського моста", - розповів він в ефірі каналу Freedom.

Експерт упевнений в тому, що розблокування чорноморських портів – проблема не тільки України. "Знищення Чорноморського флоту - не єдиний шлях до їх розблокування. Експерти і політики говорять про можливість захисту міжнародного судноплавства в Чорному морі силами НАТО, ЄС. Вони мають досвід конвойних операцій і коридорів для цивільних суден. Тому світ повинен визначитися: свобода судноплавства в морі і верховенство міжнародного права, або диктат таких "царьків" типу Путіна", — додав Лакійчук.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...