"Знищив не одну сотню окупантів": Загинув один з найкращих операторів БПЛА 68-ї бригади "Саба"

На фронті 18 жовтня загинув молодший сержант Віктор Стельмах з позивним "Саба" 1995 року народження, якого вважали одним з найкращих операторів БПЛА у бригаді, передають Патріоти України з посиланням на 68-му окрему єгерську бригаду ім. Олекси Довбуша.

"Він пішов захищати країну з перших днів великої війни. Спочатку в піхоті, згодом почав літати на дронах. Стояв біля витоків створення підрозділу "Шершні Довбуша". Став кращим у своїй справі, навчав інших.

Звільнився з війська, але довго не зміг без своїх і повернувся назад. Вважав, що мусить боротися з несправедливістю та жорстокістю, яку Росія принесла на нашу землю. Знищив не одну сотню окупантів. А вчора (18 жовтня – ред.) його не стало...".

Оністрат уточнив, що "Саба" - з Рівненщини, на фронті особисто знищив понад 500 росіян. "Ми разом задумали і реалізували Шершні Довбуша. Він навчив величезну кількість пілотів.

Завжди, коли я представляв його комусь, казав - якби всі воювали як Саба ми б війну вже давно виграли".За даними УП, воїн загинув на Покровському напрямку.

"Саба" був головним героєм репортажу УП з лінії Купʼянськ-Лиман у серпні 2023. Тоді його 68 бригада успішно відбивала наступ росіян з боку Луганської області. Журналісти "Української правди" провели з його екіпажем добу на позиціях.

"Саба" воював поряд зі своїм одногрупником на позивний "Горинь" та "Лугом", з яким він служив з перших днів війни. У бригаді його називають одним з найкращих і найрезультативніших пілотів підрозділу.

Скільки Україні може коштувати утримання маленького ядерного арсеналу на прикладі Франції

субота, 19 жовтень 2024, 12:46

Коли мова заходить про ядерне стримування, яке гарантує знищення ворога у будь-якому випадку і є основою безпеки, то необхідно розуміти з чого воно складається та скільки коштує, зазначають Патріоти України. . Звісно для цього хоч і можливо розібрати ...

Гриміло гарно: Санкт-Петербург атакували дрони, у рідному місті Путіна зникло світло (відео)

субота, 19 жовтень 2024, 12:07

У російському Санкт-Петербурзі вранці в суботу, 19 жовтня, чули вибухи. Місцеві Telegram-канали пишуть про атаку БПЛА і знеструмлення в місті, передають Патріоти України. В екстрених службах повідомили, що вночі в місті нібито збили безпілотник, пише П...