Золоте дно-2: Журналісти NEXTA опублікували нове розслідування про Лукашенка (відео)

Журналісти видання NEXTA представили другу частину розслідування про Олександра Лукашенка "Золоте дно 2: у тіні диктатора". Відповідне відео опубліковано на YouTube-каналі NEXTA, передають Патріоти України.

"Лукашенко обростає розкішшю за рахунок простих білорусів, а своїм подільникам за дорогі подарунки виписує преференції в бізнесі... Держава в Білорусі стала паразитуючим наростом, що обслуговує інтереси Лукашенка і його найближчого оточення", - зазначають журналісти.

Сім'я Лукашенка і їхні наближені, як йдеться в розслідуванні, мають абсолютну монополію на засоби виробництва й абсолютно не соромляться використовувати для отримання надприбутку білоруський народ, землю і її природні багатства.

Як Лукашенко зробив з Білорусі "країну-прокладку"

Журналісти нагадують, що після введення в РФ продуктового ембарго на допомогу Путіну прийшов Лукашенко зі свитою своїх прикормлених бандитів і заповнив прилавки Росії креветками, ананасами, сирами та іншими продуктами. Так, ЗМІ вдалося виявити контрабандну схему поставок продуктів з ЄС до Росії через Білорусь (через компанію "Бреміно").

На кордоні під час перетину потрібного вантажу ні у білоруських, ні у російських митників не виникає жодних питань, зазначають ЗМІ. У самий пік контрабанди санкційки (2014-2019 рр.) кількість таких машин коливалася від 2 до 3 тис. на місяць.

Крім того, наближені до Лукашенка люди встановили і в Білорусі, і в РФ власну квіткову монополію. "А страждають від цього насамперед як білоруські, так і російські підприємці, а також бюджети обох країн", - зазначають журналісти.

Наближені до Лукашенка впливові люди

"Олександр Косинець знову почав з'являтися в компанії узурпатора. Свого часу заради нього навіть змінили так звану структуру адміністрації президента. Він керує всіма зв'язками щодо медицини... Або, наприклад, Володимир Андрейченко - один з важливих "рішал" всіх питань", - йдеться у розслідуванні.

Крім того, журналісти розповіли про європейських лобістів, які підтримують Лукашенка.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...