Зона інтересів: Україна може закрити список спонсорів війни через тиск Франції та Китаю, - Reuters

Україна може закрити свій чорний список спонсорів війни через негативну реакцію з боку країн, зокрема Китаю і Франції. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що відсьогодні Україна може закрити не лише список, а й пов'язаний вебсайт, на якому подано докладну інформацію про людей, які перебувають під західними санкціями, компанії та походження російських запчастин для зброї.

"Чорний список не має жодної юридичної підстави, але став перешкодою для близько 50 великих компаній, які працювали в Росії та допомагали Кремлю у війні в Україні, наприклад, сплачуючи податки", - йдеться у повідомленні.

"Це Китай, але не тільки Китай", - сказали у джерелі, натякаючи на тиск з боку Франції з метою виключити зі списку Auchan і Leroy Merlin.

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...

Істерика триває: Росія пригрозила Франції вдарити по її військах, якщо вони зайдуть в Україну

середа, 8 травень 2024, 15:30

8 травня речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила журналістам, що якщо президент Франції Емманюель Макрон відправить в Україну війська, то росіяни будуть вважати їх законними цілями. Деталі: У лютому Макрон викликав суперечки, заявивши, що не може викл...