Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press.

На кадрах, що демонструють новий запис з безпілотника та отриманий редакцією AP, видні масштабні руйнування в Часовому Ярі, де майже жодна будівля не залишилася цілою, будинки та муніципальні установи обвуглені. Наразі місто, у якому колись проживало 12 000 людей, тепер практично безлюдне.

"Стратегічно важливе місто протягом кількох місяців зазнавало атаки російських військ. Його захоплення дасть Росії контроль над вершиною пагорба, з якої вона зможе атакувати інші міста, які складають опору східної оборони України", - йдеться в публікації AP.

Нині ряди багатоповерхівок у Часовому Яру почорніли від вибухів, будинки та громадські споруди сильно пошкоджені. Золотий купол церкви залишився недоторканим, але сама будівля виглядає сильно пошкодженою.

"Руйнування підкреслює тактику випаленої землі, яку Росія застосовувала протягом понад двох років війни, оскільки її війська вбили та вигнали тисячі мирних жителів", - пише AP.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...