Зоряні війни на орбіті: США побудують шпигунські бази по всьому світу, аби виявляти загрози РФ і Китаю проти своїх супутників

США побудують шпигунські бази по всьому світу, щоб контролювати Росію і Китай в космосі. Це потрібно для виявлення будь-яких спроб цих держав атакувати життєво важливі супутники, що обертаються навколо Землі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Sky News.

Для виявлення потенційних загроз у космосі США побудують одну радарну базу у Великобританії. Ще будівництво намічається в Шотландії, в Австралії та американському штаті Техас. Планується, що перша база буде здана в експлуатацію до 2025 року.

Бази будуть використовувати радарну технологію, яка може ідентифікувати об'єкт розміром з футбольний м'яч на відстані до 22000 миль (36000 кілометрів). Об'єкт також зможе сканувати на предмет менш зловісних, але настільки ж руйнівних осколків космічного сміття, які також можуть зламати супутники при зіткненні.

"Це необхідно, тому що ми хочемо забезпечити безперервний контроль над цілями, які можуть загрожувати нашим системам, що знаходяться на геостаціонарній орбіті. Це можуть бути супутники або просто уламки ракет від інших запусків", - сказав виданню підполковник Джек Уокер.

Також у Великобританії головний маршал авіації і глава Королівських військово-повітряних сил Майк Вігстон дав уявлення про загрози в космосі. За його словами, деякі країни розробляють лазери, які можуть бути запущені з Землі по цілям на орбіті або ворожі супутники.

"Прямо зараз є такі країни, як Росія і Китай, які розробляють системи... Вони становлять загрозу для супутників, на які ми покладаємося в нашому повсякденному житті", - сказав Вігстон.

Він зазначив, що знищення таких супутників вплине на мобільні телефони, банки і навіть логістичні ланцюжки, які забезпечують поставку медикаментів в лікарні, а продукти харчування - в супермаркети.

"Я думаю, що більшість людей, ймовірно, не розуміють, наскільки вони залежать від космосу у своєму повсякденному житті", - сказав Вігстон.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...