"Зоряні війни" стають все більш реальною загрозою: На орбіті Землі розгортається нова гонка озброєнь

Росія та Китай здатні знищувати американські супутники, – про це заявив американський генерал ВПС США Джон Реймонд, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНН. Командувач Космічними силами США зокрема повідомив, що Росія і Китай змогли розробити зброю, що здатна вивести з ладу і знищити американські супутники, що знаходяться на орбіті Землі.

“Очевидно, що космос – така ж область ведення бойових дій, як і повітря, земля і море, і це те, що в дійсності матеріалізувалося тут за останні кілька років, оскільки і Китай, який є нашою основною загрозою, і Росія розробили зброю, яка може або вивести з ладу наші супутники, або знищити наші супутники із Землі або з космосу, або через кіберпростір”, – заявив генерал Реймонд.

Об'єкти у відкритому космосі

“Для стримуваня супротивників, потрібно діяти з позиції сили”, – наголосив командувач.

За його словами, метою Космічних сил США є стримування, а не конфлікт, який “почнеться або пошириться на космос”.

Варто зазначити, що минулого року Велика Британія та США звинуватили Росію у випробуванні протисупутникової зброї .

Тоді, офіційно міноборони Росії заявило про перевірку працездатності новітнього малого супутника-інспектора, за допомогою якого з близької відстані обстежили інший вітчизняний апарат.

За інформацією відомства, супутник-інспектор зібрав цінну інформацію про технічний стан космічного апарату.

Космічне командування США повідомило, що 15 липня від супутника “Космос-2543” відокремився інший об’єкт, позначений в каталозі номером 45915. Є свідчення того, що Росія провела неруйнівні випробування космічного протисупутникової зброї, заявили у США.

Як тоді заявляли американські військові, відділення об’єкта 45915 від материнського апарату сталося поблизу іншого російського супутника. Також, у заяві йшлося, що випробування не виглядають як тестування супутника-інспектора.

Віцемаршал авіації Харві Сміт, який очолює британське космічне управління, оприлюднив заяву, в якій говориться, що Лондон стурбований такою поведінкою Росії та те що запущений Росією на орбіту апарат володіє характеристиками, які свідчать про його військове призначення.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...