"Зоряні війни" все ближче: Пентагон готується охороняти американські бази на Місяці

Міністерство оборони США (Пентагон) та американське космічне агентство (NASA) домовилися про співпрацю. Пентагон готовий у недалекому майбутньому забезпечувати охорону космічних баз NASA на Місяці, зазначають Патріоти України.

За інформацією видання, ці два провідні відомства США в сфері високих технологій та глобальних задач вирішили об'єднати зусилля для дослідження Місяця та вирішення ще деяких космічних завдань. Багато деталей співпраці ще в розробці або засекречені.

Об'єднати зусилля вирішили на тлі агресивних дій Росії та Китаю в космосі, зокрема, використання протисупутникової зброї, засобів встановлення перешкод та інших ворожих технологій.

В центрі всіх дій, як пише газета, перебувають Космічні сили США. Нещодавно начальник оперативного відділу Космічних сил Джон Реймонд анонсував партнерство з NASA, направлене на захист супутників від лазерів та кібератак.

Крім того, як розповіли джерела видання, очікується співпраця для захисту майбутніх місячних баз NASA, а також захисту комерційних американських операцій, націлених на видобування води та корисних копалин на Місяці.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...