Зовсім не через "бунти": Військовий експерт пояснив, чому російські генерали не хочуть масштабної мобілізації в РФ

Російські генерали не наважуються проводити загальну мобілізацію в Росії, адже тоді розкриється, що військові бази в основному ними розкрадені і війська не будуть забезпечені. Таку думку висловив військовий експерт і директор проекту New Geopolitics Research Network Михайло Самусь у коментарі "Еспресо", передають Патріоти України.

"У Росії не проводиться загальна мобілізація і для цього є свої причини. Я впевнений, що російські генерали знають, що за 30 років багато вкрадено на базах зберігання, які стояли і за Уралом, і до Уралу. Тому вони не хочуть загальної мобілізації росіян. Адже мало набрати 200-300 тисяч осіб, їх треба забезпечити всім необхідним: озброєння, спорядження, ресурси і т. д. З цим не впоралися", - зазначив він.

Самусь додав, що російськими генералами точно опанували шапкозакидацькі настрої. І тому вони були впевнені, що зможуть воювати зовсім без проведення загальної мобілізації.

"Росіяни ще в 2010 році прийняли доктринальні положення, в яких говориться, що російська армія переходить на так звані з'єднання і частини постійної готовності. Вони вирішили, що на пострадянському просторі вони настільки потужні, так домінують, що можуть собі дозволити воювати по частинах постійної готовності без проведення загальної мобілізації. Зараз ми бачимо, що росіяни пропустили всі терміни мобілізації, щоб підготувати хоча б на мінімальному рівні своє військо. Тому зараз росіяни можуть вдаватися до прихованих наборів у військові підрозділи", ‒ підсумував він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...