Зовсім не через "турботу про людей": Для чого росіяни запускають потяг до Криму

Росіяни планують запустити пасажирський поїзд із Мелітополя у Джанкой. Таке рішення окупантів є способом сприяти їхнім потугам закріпитися на тимчасово захоплених територіях Півдня України. Справжню мету запуску загарбниками прямого пасажирського залізничного сполучення із тимчасово окупованих територій Запорізької області до Криму пояснив чинний мер Мелітополя Іван Федоров в етері телемарафону єдиних новин, передають Патріоти України.

Навіщо росіянам пасажирський поїзд із Мелітополя у Крим

Іван Федоров підтвердив інформацію, що росіяни планують запустити пасажирський потяг з Мелітополя у Джанкой з 1 липня. Як відомо, у Мелітополі й загалом на тимчасово окупованих територіях Півдня нашої держави активно діє проукраїнський партизанський рух. Раніше там підірвали бронепотяг росіян та рейки, аби загарбники не могли возити залізницею додаткові ресурси для війни проти України.

"Саме тому вони (росіяни – ред.) вирішили запустити пасажирський потяг, щоб прикриватися нашими людьми, як щитом. Щоб не було диверсій, – а вони точно будуть, тому що через залізницю окупанти підвозять багато вибухових предметів, набоїв та тяжкого озброєння", – пояснив мер Мелітополя.

Посадовець зауважив, що росіяни вкотре хочуть прикрити свої загарбницькі дії життями мирних українців. До слова, чинний міський голова нині окупованого міста висловив сподівання, що місцеві мешканці не захочуть скористатися цим потягом, адже це є ще однією небезпекою, на яку їх наражають окупанти.

Джерело: 24 канал

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...