Зовсім не друзі: Влада Китаю заборонила постачати Росії чіпи, які та може використовувати з військовою метою

Китай не постачатиме до Росії чіпи Loongson, які можна використовувати з військовою метою. Відповідну заборону наклав уряд країни. Причиною назвали стратегічну важливість технології для ВПК Китаю, передають Патріоти України.

При цьому російські виробники електроніки вже тестували ці процесори, повідомляють російські ЗМІ. Вважається, що вони сподівалися замінити чіпи Intel у разі блокування каналів паралельного імпорту.

"Китайський уряд заборонив постачання в РФ та інші країни процесорів Loongson на архітектурі власної розробки LoongArch. ... Хоча російські компанії не дуже залежали від китайських процесорів, при теоретичному блокуванні паралельного імпорту вони сподівалися перейти на рішення Loongson", – йдеться в повідомленні.

Такі дії Китаю лягають у логіку обмежень проти Росії, яку в самій РФ вже назвали прихованими санкціями. Вона, зазначається, виражається щонайменш у двох формах:

  • запровадженні низки блокуючих обмежень, які у самій РФ санкціями не називають;
  • дотримання заборон через побоювання "нарватися" на вторинні санкції.

"Реальні санкції проти Росії ширші, ніж озвучені. Наприклад, Казахстан ввів багато обмежень, які блокують взаємну торгівлю, але ми це не називаємо санкціями. Такі дружні нам країни, як Китай чи Сербія, відкрито не підтримали санкційну політику західних держав, але приховано дотримуються заборон, побоюючись вторинних санкцій", – повідомляють росЗМІ.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...