Зовсім не готові? У разі нападу Росії уся Європа може виставити лише 300 тис. солдатів, - Financial Times

На тлі зростаючих військових загроз, зокрема з боку Росії, країни Європи не можуть вирішити проблему нестачі особового складу у своїх арміях. Максимум, що можуть виставити європейські союзники НАТО проти Росії, це лише 300 тисяч солдатів, пише Financial Times, передають Патріоти України.

Два роки тому на тлі російського вторгнення в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц проголосив Zeitenwende – "переломний момент" в німецькій політиці щодо питань оборони. Відтоді Берлін значно збільшив витрати на оборону, але проблема нестачі самих солдатів нікуди не поділася.

Маючи в строю 181 000 військовослужбовців, німецькій армії не вистачає принаймні 20 000 солдатів до повної штатної чисельності. Як зазначає Financial Times, це найбільший дефіцит серед армій в Європі, але далеко не єдиний.

Роками армія Британії не могла виконати щорічні цільові показники набору військових, а минулого року її сухопутні сили втратили 4000 солдатів. Французькі збройні сили, найбільші в Європі з майже 203 тисячами військових, теж не мають повного комплекту солдатів і загалом скоротилися на 8% за останнє десятиліття. В Італії чисельність армії скоротилася за десять років з 200 000 до 160 900 сьогодні.

На папері європейські союзники по НАТО сукупно мають 1,9 мільйона солдатів, чого на перший погляд достатньо, щоб протистояти Росії з її 1,1 мільйона солдатів. Але насправді європейським силам НАТО буде важко залучити до ймовірного конфлікту більше 300 000 з цієї кількості військових.

Втрачає менше вояків і перемагає той, хто більш технологічний: Зеленський озвучив співвідношення втрат на фронті

неділя, 30 червень 2024, 17:17

"Справді, у них (росіян – ред.) набагато більше людей. Справді, ми бережемо своїх людей більше. І, справді, у нас людей не буде більше, ніж у росіян. Але в цьому всьому ми повинні подивитися, що в нас сьогодні гине 1 українець до 6 росіян... Зараз на Х...

Атака тривала понад годину: Українські БПЛА завдали масованого удару по Новолипецькому металургійному комбінату - ЗМІ

неділя, 30 червень 2024, 16:40

Безпілотники в ніч на 30 червня влаштували масовану атаку на Новолипецький металургійний комбінат у Росії, передають Патріоти України з посиланням на російське видання Baza. Повідомляється, що атака на одне з найбільших підприємств чорної металургії РФ...