Зовсім не питання землі: Зеленський назвав тему для першого референдуму в Україні

Перший загальнонаціональний референдум в Україні мають організувати задля обговорення ситуації на Донбасі. Адже на сьогодні це найважливіша тема в країні - припинення війни, повернення тимчасово окупованих територій і додому полонених. Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції з нагоди двох років перебування на посаді, передають Патріоти України.

"Впевнений, що через деякий час поділимося нашими планами щодо завершення війни. І представимо суспільству референдум саме з такою тематикою. Це може бути один із планів, якщо не спрацюють інші", – уточнив гарант.

Він додав, що завдяки новій реформі українці тепер можуть порушувати для обговорення ті проблеми, які вони вважають важливими і які не хоче порушувати влада. "Цю можливість ініціювання ми надали законом про референдум. Але це тільки частина. Адже формат можуть запропонувати самі українці, і я там буду лиш технічно виконувати свою роботу", – зауважив Зеленський.

Що ж стосується змін до Конституції, то це, додав він, може бути ініціатива саме президента. Гарант зізнався, мовляв, до самих референдумів він ставиться дуже обережно. Водночас підкреслив, що частіше їх потрібно проводити на місцевому рівні.

"Іноді на місцях люди знають свої проблеми краще, ніж ми. Це народовладдя, децентралізація", – додав президент. Нагадаємо: напередодні група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт про місцевий референдум (№5512). Серед авторів документа – перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...