Зрада не пройшла: Болгарія відмовилась від нових контрактів з "Газпромом" і залишається вірною постановам ЄС

Після відставки уряду російське лоббі на чолі з президентом намагається продавити рішення енергетичної проблеми всупереч позиції ЄС. Але у Брюсселі достатньо механізмів фінансового впливу на Софію, аби спрямувати болгар до визначеного курсу.

Болгарія відмовляється вести переговори з російським "Газпромом" щодо нових контрактів, передають Патріоти України.

Країна зацікавлена в участі спільних закупівель енергоносіїв у рамках Енергетичної платформи ЄС, заявив повідомляє тимчасовий віцепремʼєр Болгарії Христо Алексієв під час відеоконференції з гендиректором енергетичного директорату Єврокомісії Дітте Юль-Йоргенсеном, передає пресслужба уряду.

"Уряд Болгарії не має наміру вести переговори про новий короткостроковий, середньостроковий або довгостроковий контракт з Газпромом", - пишуть у повідомленні.

За його словами, такі рішення не повинні ухвалюватися тимчасовим урядом, який зараз керує країною. Також він повідомив представникам Єврокомісії про дії, вжиті кризовим штабом уряду Болгарії для подолання потенційної енергетичної кризи. Ідеться про завершення будівництва інтерконектора між Болгарією та Грецією та введення його в експлуатацію до 1 жовтня.

Окрім цього, наголосив про фінансову підтримку болгарського оператора "Булгаргаз" та пошук економічних механізмів для встановлення оптимальної ціни на природний газ для підприємств та домогосподарств.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ 2025 року

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі". Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...