Зрада по-скрепному: У Придністров'ї паніка через "хитрий план" Додона та "зраду" Москви

Російські військові на навчаннях в Придністров'ї

Західні країни наполягатимуть на реінтеграції Придністров'я і Молдови, щоб домогтися виведення з берегів Дністра російських військ. Про це в Facebook написав депутат парламенту Придністров'я, політолог Андрій Сафонов. Його швидко підтримали "патріоти" "першої гібридної республіки" Росії, зазначають Патріоти України. "Молдовські олігархи скидаються, приходить черга придністровських!. На ділі перед нами - замовлення: вселити Росії ідею підпорядкування Придністров'я Молдові, після чого вибити Росію з Дністра. Видалити війська Росії - в першу чергу," - пише на своїй сторінці Сафонов.

Він вважає, що це замовлення нездійсненне. На його думку, в Росії відомо, що всі політики Молдови виступають або за вивід, або за евакуацію російських солдатів і офіцерів з Придністров'я, прикриваючись гаслом т.зв. Конституційного нейтралітету.

Без російських солдатів і Молдова, і Придністров'я опиняться під контролем США і Румунії. Американці і румуни без російської противаги намагатимуться замкнути навколо Росії вогняну дугу з ворожих їй режимів, - пише Сафонов.

На думку політолога, нинішні провідні політики Молдавії хотіли б включити Придністров'є до складу унітарної країни, тому вони категорично заперечують ідею федералізації.

Навіть якби якимось дивом всі політики Молдови - від Санду до Додона - сказали федералізації так! , То це означало б, що проводиться вона буде в рамках зазначеної Угоди та без російських військ. Зрозуміло, і без участі в євразійському інтеграційному проекті.

Федералізація означала б не тільки ліквідацію Придністровської державності, але і вихід Росії з південного заходу колишнього Радянського Союзу. Ось чому Придністровська Молдавська Республіка була, є і залишиться незалежною державою, - підкреслив депутат.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...