Зрадник із Чугуєва надсилав окупантам карти з позиціями ЗСУ (фото)

До Чугуївського міського суду Харківської області направили обвинувальний акт щодо 40-річного жителя Чугуєва, який працював на окупантів. Він надсилав у месенджері росіянам карти з місцями розташування української армії у своєму місті та у районі. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

"Чоловік, використовуючи свої знайомства серед місцевих та власні електронні інформаційні системи, відмічав на картах місця дислокації ЗСУ у місті Чугуїв та Чугуївському районі. Після цього він фотографував карти з відміченими координатами та направляв їх через месенджер представнику РФ", — розповіли у прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо зрадника склали за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років позбавлення воді. Обвинувачений перебуває під вартою.

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:35

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...