Зрадник мав "великі плани": У Дніпрі затримали колаборанта, який планував очолити підприємство під час окупації

СБУ затримала у Дніпрі колаборанта, який який планував після окупації регіону очолити одне з підприємств міста за підтримки армії рф. Задля цього він шпигував на користь ФСБ, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба УСБУ Дніпропетровщини,, проросійськи налаштований мешканець Дніпра до недавнього часу працював на одному з об’єктів критичної інфраструктури. Після конфлікту з керівництвом був звільнений. Активно користуючись соціальними мережами і висловлюючи антиукраїнську позицію, він привернув увагу представників спецслужб рф, передає Depo.Дніпро.

Росіяни запропонували йому очолити відомство після завершення військової агресії і окупації України. В обмін за підтримку і призначення, запропонували йому здійснювати збір інформації щодо діяльності об’єкту критичної інфраструктури.

За завданням ФСБ, колаборант збирав інформацію щодо штатної чисельності об’єкта критичної інфраструктури, установчих даних співробітників, їх політичної орієнтованості і рівня лояльності до росії.

Правоохоронці вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку із зібраними базами даних установи, які підтверджують підривну діяльність. У рамках кримінального провадження слідчими СБУ затриманому повідомлено про підозру за ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...