Зрадник родом з Вінниччини: В Україні судитимуть командира російського фрегата, який обстрілював ракетами Миколаїв та Одесу

Капітана російського корабля "Адмірал Макаров", який обстрілював крилатими ракетами Миколаїв та Одесу, судитимуть в Україні. Зраднику з Вінниччини, який під час окупації Криму перейшов на бік агресора, загрожує до 15 років ув’язнення. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передають Патріоти України.

У відомстві не вказали ім’я підозрюваного, але опублікували його фото. Зазначається, що фахівці завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього капітана ІІ рангу військової частини із АР Крим, а нині командира флагмана "Адмірал Макаров" Чорноморського флоту РФ. Обвинувальний акт направлено до суду.

У 2014 році військовий зрадив клятві на вірність народу України й залишився на захопленій російськими окупантами території. Перебіжчик відмовився передислоковуватися до Миколаївської області, присягнув РФ і продовжив службу в її флоті.

Піж час російського вторгнення у 2022 році корабель країни-агресора "Адмірал Макаров" під його командуванням запускав крилаті ракети по містах Миколаїв та Одеса.

Нині колишнього українського військового обвинувачуються у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Зазначимо, що зраднику було повідомлено про підозру в червні. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, це – Григорій Бреєв. Він народився 31 січня 1979 року у смт Кірнасівка Тульчинського району Винниччини. Зареєстрований за адресою: Вінницька область, Черенівський (Могилів-Подільський) район, с. Бабчинці, вул. Зірка, 6.

Бреєв – випускник Севастопольського ВМУ імені Нахімова, на військову службу був призваний ще 1996 року. Служив у лавах ЗСУ спершу на посаді офіцера Південної військово-морської бази (в/ч А2506, смт Новоозерне (Донузлав), 2006 рік). Згодом командував корветами "Луцьк" і "Тернопіль".

Незадовго до окупації Криму Росією Бреєв обіймав посаду командира Севастопольської військово-морської бази (в/ч А4408) у званні капітана II рангу. Остання відома адреса проживання зрадника на півострові – Євпаторія, вул. 5-те Авіамістечко, 30, корп. В, кв. 4. Григорій Бреєв керує обстрілами мирних українських міст та сіл російськими крилатими ракетами "Калібр".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...