Зрадник з Ізюму тікав від поліції та наступив на російську міну (фото)

Колишнього українського правоохоронця, який після окупації міста Ізюм "працевлаштувався" у так званій народній міліції окупантів, затримали. Про це повідомили у Держбюро розслідувань, передають Патріоти України.

"Зрадник допомагав патрулювати захоплене місто та доповідав своїм кураторам про патріотично налаштованих українців, після чого загарбники починали перевірки цих людей, часто застосовуючи до них тортури", — розповіли там.

Після звільнення Ізюму та втечі загарбників працівники ДБР знайшли експравоохоронця. "Під час затримання він намагався втекти, але наступив на протипіхотну міну, яку встановили росіяни. Внаслідок підриву чоловік отримав травматичну ампутацію стопи. Експравоохоронцю надано медичну допомогу та затримано", — поінформували правоохоронці.

Зрадник не приховує, що працював на окупантів, однак не говорить про всі свої дії. "До окупації Ізюму працював на посаді дільничого офіцера поліції. Під час окупації, з початку серпня, працював в окупованому Ізюмському відділі поліції на посаді дільничого. Розглядав матеріали щодо звернення громадян міста Ізюм із втрати паспорта", — поділився підозрюваний.

Нині посіпаці окупантів повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...