Зрадив присязі і прислуговує агресору: Колишній військовий ЗСУ обстрілює Україну з російського корабля (фото)

Колишній військовий ЗСУ у 2014 році перейшов на бік Росії після анексії Криму. Тепер він допомагає запускати ракети, які обстрілюють українські міста. Як заявили в ДБР, колишньому командиру ракетно-артилерійської бойової частини протичовнового корвета "Тернопіль" повідомили про підозру, передають Патріоти України.

За інформацією слідчих, після захоплення окупантами його військової частини в Севастополі командир відмовився передислокуватися в Одесу і присягнув на вірність агресору. Зараз зрадник воює проти України у складі Збройних сил РФ на посаді командира бойової частини великого десантного корабля "Цезар Куніков".

"В обов'язки зрадника входить введення даних по запуску ракет для обстрілу українських мирних міст", - додали в ДБР. Правоохоронці заочно повідомили колишньому українському військовому підозрі в державній зраді, за що йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...