Зразу два ракетних есмінці США заступають на вахту стримування російської агресії в Чорному морі

Відповідно до конвенції Монтре, час перебування кораблів нечорноморських країн в акваторії Чорного моря обмежений 21 добою. Тому вірні міжнародному праву американці ідуть на посилення присутності своїх ВМС шляхом ротації.

Два ракетних есмінця США направляються до Чорного моря

В акваторію Середземного моря увійшли американські ракетні есмінці Donald Cook ("Дональд Кук") і Roosevelt ("Рузвельт"). Кораблі мають увійти в Чорне море 14 і 15 квітня, і пробути там до 4-5 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на МЗС Туреччини.

Раніше кораблі, оснащені крилатими ракетами Tomahawk ("Томагавк" з дальністю дії 1,6 тис. км і системою протиракетної оборони Aegis ("Іджіс"), вийшли з військово-морської бази Рота в Іспанії, прямуючи в Чорне море.

Roosevelt і Donald Cook поряд з аналогічними есмінцями Ross ("Рос") і Arleigh Burke ("Ерлі Берк"), розміщеними на постійній основі в Європі на іспанському військовій базі в Роте, разом з наземними базами ПРО Aegis у Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...