"Зрівняти з землею від східної до західної сторони": СБУ перехопила розмову окупантів щодо обстрілу українських сел (аудіо)

Воєнне вторгнення в Україну для РФ є нічим іншим, як каральною операцію зі знищення мирних жителів. У цьому зізнаються самі окупанти, наказуючи своїм підлеглим обстрілювати українські села так, щоб "зрівняти із землею". Аудіоперехоплення розмови опублікувала Служба безпеки на YouTube, передають Патріоти України.

У відомстві наголосили, що фіксують багато подібних випадків, які свідчать про масове порушення путінською армією законів і звичаїв війни. Зазначається, що українським фахівцям вдалося перехопити у Тростянці (уже звільнене від загарбників місто на Сумщині) дзвінок між двома офіцерами ЗС РФ із позивними "Венец" і "Ратник".

За оперативною інформацією СБУ, "Венец" – це командир 4-тої танкової дивізії полковник Євген Миколайович Журавльов, а "Ратник" – його підлеглий, командир одного з підрозділів.

Так, другий окупант скаржиться першому на те, що військовослужбовці Збройних сил України "поливали їх вогнем". "Лупив туди, звідки бити можуть. Там житлові квартали. Вони зараз знову образяться і працюватимуть", – каже він.

На це його командир відповідає прямою вказівкою про знищення двох українських сіл у Сумській області. "Давай, х*яр їх, лупи скрізь, бл*дь. На заході, на*уй, по населених пунктах ху*р", – кричить "Венец".

"Ратник" відповідає, що зрозумів наказ і передасть координати "своїм", щоб його виконали. Згодом йому знову телефонує командир і наказує "зрівняти із землею" ще одне село.

"Відпрацювати треба по Скрягівці, зрівняти з землею від східної до західної сторони", – заявив офіцер путінської армії. У СБУ наголосили, що зроблять усе можливе, щоб ці та інші окупанти відповіли за свої воєнні злочини проти України та українців.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...