"Зрізали замки й зайняли об'єкт!": РФ звинувачує Польщу у захопленні російської дипвласності

Посол Росії в Польщі в понеділок звинуватив польську владу в захопленні російської дипломатичної власності у Варшаві. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Посол Сергєй Андрєєв мав на увазі старий житловий будинок комуністичної епохи, який, за словами мера Варшави Рафала Тшасковського, буде використовуватися для розміщення українських біженців, які рятуються від російського військового вторгнення.

"Сьогодні вранці до нашої дипломатичної власності на вулиці Собеського, 100 у Варшаві прийшли судові виконавці і від імені варшавської мерії наказали передати будівлю польській державній скарбниці", - заявив Андреєв.

"Польські представники зрізали замки на воротах і... фактично зайняли об’єкт" - додав він.

Тшасковський написав у Twitter у понеділок, що майно, в якому раніше жили радянські дипломати і яке відоме місцевим жителям як Szpiegowo ("Шпигунське"), офіційно передано місту. Російський посол минулого місяця звинуватив Польщу в спробі зруйнувати двосторонні відносини через видворення 45 дипломатів РФ і блокування банківських рахунків посольства.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...