Зробимо все можливо для захисту України: Командувач ООС розповів про застосування Bayraktar та Javelin на Донбасі

Ударні безпілотники Bayraktar постійно працюють на Донбасі, при цьому в разі необхідності українська сторона може застосувати американські протитанкові ракетні комплекси Javelin. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив командувач ООС Олександр Павлюк, зазначають Патріоти України.

За його словами, терористи на Донбасі намагаються протистояти безпілотникам Bayraktar, проте всі наявні на озброєнні ударні безпілотники успішно виконують завдання, проводячи розвідку. Завдяки даній техніці, каже Павлюк, ЗСУ змогли чітко вивчити всі об’єкти противника, угруповання, позиції, Склади і скупчення техніки бойовиків. При цьому байрактари не заходять на окуповану територію.

Командувач додав, що ЗСУ укомплектовані Javelin, підрозділами вивчаються варіанти дій на найбільш загрозливих напрямках, і при необхідності військові готові застосувати ракетний комплекс. Разом з тим він не став коментувати інформацію про застосування зазначених комплексів в бою.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.