Зробити Київ на третину багатшим: Ткаченко обіцяє добитись від Зеленського для бюджету столиці того, чого не зміг Кличко від Порошенка

Кандидат Коломоського таким чином сподівається перед виборами перебрати симпатії киян від теперішнього фаворита столичних виборчих перегонів. Адже вибори у Києві можуть відбутися вже навесні

Народні депутати від партії "Слуга народу" зареєстрували законопроект про зміну розподілу податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) між державним і бюджетом Києва (№ 2254). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний обранець та ініціатор законопроекту Олександр Ткаченко, зазначають Патріоти України.

"Ми з депутатами "Слуги Народу" зареєстрували законопроект про зміну розподілу податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) між державним та бюджетом Києва (№ 2254). Минула влада багато про це говорила і обіцяла, але чомусь так і не зробила. Сьогодні 60% ПДФО зібраних у Києві, передаються в державний бюджет. В абсолютних цифрах у 2018 році Київ передав в бюджет України доходів від ПДФО на суму 27.3 млрд грн. В бюджеті міста залишилось 18,7 млрд грн", – зазначив він.
За словами Ткаченка, у новому законопроекті передбачається, що 60% залишиться в Києві, 40% піде до держбюджету. Він уточнив, що в українській столиці офіційно зареєстровано майже 3 млн. жителів, близько двох млн – не мають офіційної реєстрації, а ще майже 400 тис. осіб щодня приїжджають на роботу.

"Тобто в столиці зосереджуються майже 12,5% населення України. Люди щодня використовують міські ресурси, інфраструктуру, майно тощо. При цьому місто в занедбаному стані, є серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні та багато інших проблем, які з кожним роком поглиблюються", – додав Ткаченко.

Він пояснив, що нещодавно Київ потрапив на 13 місце рейтингу міст із найбільшими заторами на дорогах серед 400 міст світу. Кількість муніципального транспорту знизилася на 10%. Майже не будуються нові станції метро, всі мости через Дніпро – в аварійному стані. А в дитячих садах і школах не вистачає місць.

"Це лише деякі з системних проблем Києва, які потрібно терміново вирішувати. Ситуація настільки запущена, що поточний бюджет міста не справиться з такими завданнями. Зміни в закон дозволять отримати додаткові кошти в бюджет", – підкреслив він.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...