"Зробив важливу заяву для Гааги": Лавров у Криму публічно визнав незаконність "референдуму" 2014 року

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час візиту до Криму визнав, що півострів був захоплений російською армією. Його слова в своєму блозі в YouTube прокоментував відомий український журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

"Лавров, приехав на оккупированную украинскую территорию, выдал очень интересный пассаж. Фактически он дал показания против № 1 в списке партии "Единая Россия" (министра обороны РФ - ред.) Шойгу. Такого еще не было", - зазначив Цимбалюк.

Так, в Криму Лавров заявив, що "референдум" 2014 року на півострові проходив "за підтримки ... військовослужбовців" РФ. "Это действительно важное заявление для Гааги. Они снова и снова проговаривают, что "референдум" проводила российская армия. Части Черноморского флота РФ, (...) воспользовавшись неразберихой в Киеве, начали проводить "референдум". Это называется "оккупация". Какой может быть референдум, если его проводит армия соседней страны?" - заявив журналіст.

У Кремлі, зазначив він, прекрасно розуміють, що Крим не є Росією. Так, через 7 років окупації найбільші держкомпанії РФ не прийшли на півострів. Це стосується "Сбербанку", "Пошти Росії", "РЖД", мобільних операторів і багатьох інших. "Оплот кремлевской пропаганды "Первый канал" отказался транслировать в Крыму Олимпиаду", - нагадав Цимбалюк.

Що стосується міністра оборони Шойгу, то той в ході робочої поїздки на днях хвалився знайомством з керівництвом нині неіснуючої Югославії. "Скажи мне, кто твой друг, и я скажу, кто ты. Вот у Шойгу друзья - признанные Гаагой военные преступники", - констатував журналіст.

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...