Зрозуміли, що Київ не взяти? Шойгу заявив, що основні зусилля зосередить на "звільненні" Донбасу, але "спецоперація" продовжиться

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що "основні завдання першого етапу спецоперації РФ виконані і це дозволяє зосередити основні зусилля на досягненні головної мети - звільненні Донбасу". Таку заяву очільник оборонного відомства РФ зробив сьогодні, 29 березня, на селекторній нараді, інформує ТАСС, передають Патріоти України.

"Загалом основні завдання першого етапу операції виконані. Істотно знижено бойовий потенціал українських Збройних сил, що дозволяє зосередити основну увагу та основні зусилля на досягненні головної мети – звільненні Донбасу", - вважає Шойгу.

Також він заявив, що "спеціальна військова операція" в Україні продовжиться, поки не буде досягнуто поставленої мети. Окрім цього очільник Міноборони РФ пригрозив, що Росія "адекватно прореагує" у разі реалізації планів низки країн НАТО поставити в Україну бойові літаки та системи протиповітряної оборони, пише російське агентство "РИА Новости".

Водночас про втрати російської армії в Україні Шойгу не говорив. Нагадаємо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу не з'являвся на публіці два тижні. За даними радника мністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, Шойгу потрапив до лікарні з інфарктом.

Також секретар РНБО України Олексій Данілов прокоментував зникнення з публічного простору головних силовиків Росії, зокрема міністра оборони Сергія Шойгу. За його словами, різні структури РФ наразі "з’ясовують стосунки" та звинувачують один одного у провалі наступу на Україну.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...