"Зручна висота для атаки на Харків": Український військовий пояснив, чому окупанти хочуть захопити Липці

Російські загарбники на півночі Харківщини, зокрема, намагаються захопити населений пункт Липці. Насамперед їх цікавить траса, що сполучає цей населений пункт з Харковом - і аби закріпитися на ній, супротивник не зупиняється навіть перед значними втратами у живій силі, передають Патріоти України.

Причин, з яких ворогові потрібен контроль над населеним пунктом і трасою, – декілька, зокрема, це зручна висота для атаки на Харків. Про це заявив начальник розвідки 3 батальйону оперативного призначення бригади "Спартан" на псевдо "Баракуда" в ефірі телеканалу "КИЇВ24".

Він зазначив, що на північному заході Харківщини загарбники відчайдушно намагаються захопити Липці."Ворог зосереджує свою активність, штурмує маленькими групами, намагається закріпитися. Але ми виснажуємо його бойовий потенціал, не даємо цього зробити, докладаємо максимальних зусиль. Знищуємо його там, де він намагається накопичитись, знаємо його логістичні маршрути, вистежуємо і знищуємо", – розповів "Баракуда".

Причин, з яких загарбників у спробах закріпитися у Липцях та на трасі, що сполучає цей населений пункт з Харковом, на думку захисника, декілька.

"Це, по-перше, зручна висота. По-друге, для того, щоб закріпитися на цій трасі і поліпшити своє логістичне пересування. Щоб якомога швидше довозити і БК, і піхоту, і контролювати насамперед, щоб ми цього не робили", – зазначив "Баракуда".

Водночас він констатував, що у бій російське командування кидає виключно піхоту: важку техніку загарбники бережуть. "Він (ворог. – Ред.) так само залучає піхоту. Намагається піхотою просочуватися, закріплятися. Техніку не задіює велику, тому що вона відразу знищується. Ми її одразу помічаємо і знищуємо", – резюмував воїн.

У Кадирова гарем неповнолітніх наложниць. Одна з них народила йому дитину у 15 років, - ЗМІ

вівторок, 18 червень 2024, 14:57

У глави Чечні Рамзана Кадирова за час правління були десятки неповнолітніх наложниць. Одна з них народила від нього дитину, коли їй було лише 15 років. Про це йдеться в розслідуванні Проекта. За даними журналістів, у Кадирова «величезна кількість» нало...

Особливий торг: Стало відомо, який документ прагне підписати Путін із Кім Чен Ином

вівторок, 18 червень 2024, 14:43

Російський диктатор Володимир Путін схвалив проєкт Договору про всеосяжне стратегічне партнерство з КНДР. Він має намір підписати документ під час зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Про це йдеться у розпорядженні президента РФ, опублікова...