"Зручний" і "свій" для ОПУ: Новим головою правоохоронного комітету Ради обрано колишнього юриста "Кварталу"

У "Слузі народу" вибрали нового голову правоохоронного комітету Верховної Ради України – нардепа Сергія Іонушаса, який раніше був юристом "Кварталу 95". Голосування за призначення відбулося 20 вересня на засіданні фракції СН, повідомляють Патріоти України.

Відомо, що в понеділок "слуги" зібралися в традиційному місці засідання – київському конгресно-виставковому центрі "Парковий". Як пише "Телеграф" із посиланням на джерела, кандидатуру Іонушаса нібито лобіювали в Офісі президента України.

Співрозмовник стверджує, що народний обранець "зручний" і "свій" кандидат для ОП, але чимало "слуг"-парламентарів нібито не схвалювали таке рішення. Крім того, як заявило джерело журналістів, Іонушас був претендентом на крісло генпрокурора і "повністю від цієї ідеї не відмовилися".

Якщо нинішня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова не поліпшить свої показники, то у відомстві, за словами співрозмовника "Телеграфа", можуть провести кадрові перестановки. Посаду, за непідтвердженими даними, можуть віддати Іонушасу. Нагадаємо, що головою правоохоронного комітету в ВР був нинішній керівник МВС Денис Монастирський.

Що відомо про Сергія Іонушаса

41-річний парламентар народився в Санкт-Петербурзі (РФ), але вищу освіту здобув в Україні. Проживає в Києві.

Фірма Іонушаса "Гелон" займалася захистом прав інтелектуальної власності, кримінальні справи до сфери діяльності не входили. Керівником цієї компанії нинішній народний обранець був до серпня-2019.

Заслужений юрист України, згідно з його декларацією, є мільйонером. У "Кварталі" він займався оформленням авторських прав на контент, працював із коміками протягом не одного року.

У Раду юрист пройшов за партійним списком "Слуги народу", куди був внесений під номером 38.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...