Зруйновано ТЕЦ і трансформаторні підстанції: У Харкові досі багато містян залишаються без електрики

Російська масована атака по об'єктах енергетики у Харкові завдала серйозних руйнацій: зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Точна дата повного відновлення електроенергії та роботи комунікацій наразі важко не спрогнозувати. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов, передають Патріоти України.

За його словами, на після тотального блекауту електроенергія є вже у близько 40% будинків, опалення - у 60%. Водопостачання та водовідведення відновлене практично в усіх містян.

"Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто. Дуже серйозні руйнації — зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Але будемо працювати разом з урядом, щоб якнайшвидше забезпечити електроенергією все місто", - наголосив Ігор Терехов.

Міський голова каже, що наразі у місті перебуває 1,3 млн жителів. Оголошення евакуації з міста у зв'язку з блекаутами не розглядають, зауважив Терехов. "Кожен сам для себе вирішує: залишатися в Харкові чи виїжджати. Але питання щодо евакуації з міста не стоїть. Працюють магазини, працюють заправки, працюють аптеки, навіть декілька фітнес-залів", - розповів міський голова.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...